Kontroverzný člen Trumpovej administratívy bol odvolaný z funkcie

TA3 TASR
18.8.2017 20:40

Americký prezident Donald Trump odvolal z funkcie hlavného stratéga Bieleho domu Stephena Bannona.

Prezident ho ostro kritizoval

Bannon dostal možnosť odstúpiť, ale nakoniec bol odvolaný. Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová potvrdila Bannonov odchod, ale nepovedala, či bol odvolaný alebo odstúpil. "Sme vďační za jeho prácu prajeme mu to najlepšie," napísala Sandersová vo vyhlásení.

Prezident v posledných dňoch Banonna v súkromí ostro kritizoval. Naposledy po tom, čo Bannon  poskytol rozhovor pre časopis American Prospect, v ktorom Trumpovi protirečil v otázke Kórejskej ľudovodemokratickej republike a tvrdil, že by vedel vykonať personálne zmeny na ministerstve zahraničných vecí.

Šéfoval ultrapravicovému webu

Bannonovo odvolanie prišlo sedem mesiacov po tom, čo sa Trump ujal úradu amerického prezidenta a tri týždne po tom, čo sa funkcie ujal nový šéf prezidentskej kancelárie, generál vo výslužbe John Kelly. Bol pokladaný za jedného z najvplyvnejších ľudí Trumpovej administratívy.

Bannon bol dlhodobo obviňovaný z xenofóbnych a rasistických postojov, v minulosti šéfoval ultrapravicovému webu Breitbart. V apríli ho Trump odvolal z Rady pre národnú bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok