Väzňa na úteku chytili, polícia sa pochválila na Facebooku

TA3 TASR
17.8.2017 11:13

Policajti na strednom Slovensku boli v pohotovosti. Z nestráženého parkoviska v Banskej Bystrici ušiel väzeň odsúdený za ublíženie na zdraví. Útek 43-ročného Štefana Bota napokon netrval dlho - policajti ho chytili a pochválili sa tým aj na Facebooku.

Boto, ktorý má byť v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v banskobystrickej časti Kráľová, ušiel ráno z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste. Jeho útek príliš dlho netrval, po niekoľkých hodinách ho vypátral ovčiak Ubock.

Väzeň pochádza z Cinobane v okrese Poltár. "Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie trestného činu zanedbania povinnej výživy a ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 28 mesiacov. Koniec výkonu trestu mal mať 22. februára 2018. Na základe tejto skutočnosti bolo v súčinnosti s Policajným zborom začaté bezprostredné prenasledovanie odsúdeného. Okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho šetrenia," spresnil riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok