Francúzske úrady obvinili muža, ktorý vrazil autom do terasy pizzerie

TA3 TASR
17.8.2017 08:18

Francúzske úrady predbežne obvinili z vraždy muža, ktorý autom zámerne vrazil do terasy pizzerie vo francúzskej obci Sept-Sorts a spôsobil tým smrť 13-ročného dievčaťa. Ďalších 13 ľudí utrpelo pri tomto incidente zranenia.

Bol v stave príčetnosti

Obvinenie prišlo po tom, čo z psychiatrickej expertízy vyplynulo, že 32-ročný podozrivý, ktorého meno úrady neuviedli, spáchal svoj skutok v príčetnom stave a preto môže byť za svoje konanie trestne zodpovedný, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry v meste Meaux.

Prokurátor Éric de Valroger spresnil, že muž čelí obvineniu z vraždy za priťažujúcich okolností, pokusu o vraždu za priťažujúcich okolností a z vedenia motorového vozidla pod vplyvom omamných látok.

Príčina konania nie je jasná

Zopakoval tiež, že mužove výpovede sú stále "nekoherentné" a stále nie je jasné, prečo autom zišiel z cesty a vrazil do reštaurácie, kde sa v tom čase - na terase i vnútri - nachádzalo spolu zhruba 30 ľudí. Teroristický čin však prokuratúra vylúčila.

De Valroger na tlačovej konferencii zverejnil výsledky laboratórnych testov, ktoré svedčia o tom, že podozrivý pred svojím činom konzumoval návykové látky, ale nie alkohol. Užil aj väčšie množstvo liekov proti bolesti.

Muž vyšetrovateľom povedal, že deň pred útokom chcel spáchať samovraždu, pričom užil veľa liekov. Podľa prokurátora sa v deň útoku opäť rozhodol pokúsiť si vziať život, ale "iným spôsobom". Počas výsluchu vyhlásil, že takto "by sa mohol dostať do bezpečia vo väzení".

Témy: terasa automobil
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok