Slováci prehrali s Bosnou, nádeje na postup sa rozplynuli

TA3 TASR
16.8.2017 22:36

Slovenská mužská basketbalová reprezentácia prehrala v zápase A-skupiny predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2019 s Bosnou a Hercegovinou 74:92. Najlepším strelcom tímu trénera Ivana Rudeža bol s 19 bodmi Radoslav Rančík. Slováci tak stratili po prehre definitívne šancu na postup do ďalšej fázy.

Pre slovenských basketbalistov sa zápas nezačal najlepšie, nie príliš dôslednou obranou dovolili súperovi už v šiestej minúte dostať sa do dvojciferného vedenia - 19:9. Rozkúskovaná hra však hrala viac do karát Slovákov, do konca prvej štvrtiny stiahli na 22:30.

V druhej 10-minútovke dokázali byť zverenci trénera Ivana Rudeža lepším tímom, v 14. minúte priniesla ich snaha vyrovnanie - 35:35. Potom prišlo opäť poľavenie v defenzívnej činnosti, Bosna a Hercegovina to využila na zisk dvojciferného náskoku. Slovensko napokon prehrávalo po dvadsiatich minútach hry 45:55.

Hráči Bosny a Hercegoviny išli aj po prestávke pevným krokom za víťazstvom, z častých zaváhaní v slovenskej hre si dokázali budovať čoraz výraznejší náskok. Pred poslednou štvrtinou bolo už o osude stretnutia v podstate rozhodnuté, hostia vyhrávali rozdielom 27 bodov. V závere tak dostali priestor menej vyťažení basketbalisti, Slovensko napokon prehralo s Bosnou a Hercegovinou 74:92.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok