Vznikne nová strana, ktorá chce udržať Britániu v Európskej únii

TA3 TASR
16.8.2017 09:30

Bývalý šéf kancelárie britského ministra pre tzv. Brexit Davida Davisa v septembri uvedie do činnosti novú politickú stranu s cieľom udržať Britániu v Európskej únii.

Vznikne nová strana, ktorá chce udržať Britániu v Európskej únii
SITA/AP

Chce zvrátiť proces vystúpenia

Podľa vyhlásenia Jamesa Chapmana, ktoré zverejnili organizátori nadchádzajúceho Ľudového pochodu za Európu v Londýne, sa bude novozaložená strana snažiť zvrátiť proces vystúpenia Británie z EÚ bez toho, aby o tom obyvatelia museli hlasovať v druhom referende.

Terajší kritik rozhodnutia opustiť EÚ, ktorý až do júna pracoval pre ministra Davisa, v tejto súvislosti vyzval vládnych i opozičných zákonodarcov s podobným zmýšľaním, aby sa k nemu pridali. Zatiaľ na túto výzvu nikto z nich verejne nezareagoval.

Nová strana má názov Demokrati

Nová centristická strana s názvom Demokrati má byť oficiálne uvedená do činnosti na uvedenom podujatí v Londýne, ktoré je naplánované na 9. septembra.

Výzvu na zjednotenie britských proeurópskych politikov bez rozdielu politickej príslušnosti už predtým zverejnil britský premiér Tony Blair. Británia už začala s EÚ rokovať o brexite, ktorý by sa mal uskutočniť v marci 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok