Zaujímajte sa o osud eurofondov na vedu, vyzvali Fica a Bugára

TA3 TASR
9.8.2017 12:09

Viac ako mesiac nikoho z vládnej koalície nezaujíma, čo bude s eurofondmi na vedu a výskum. Od žiadneho ministra nie sú počuť návrhy, čo treba na systéme rozdeľovania európskych peňazí zmeniť. Uviedla to poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová.

Remišová vyzvala premiéra Roberta Fica a podpredsedu parlamentu Bélu Bugára, aby nedovolili SNS likvidovať slovenskú vedu a školstvo. „Namiesto toho, aby vláda riešila obrovský problém, ktorý tu máme, handrkujú sa ako baby na trhu. Vláda si neuvedomuje rozsah problému, ktorý tu spôsobila. Ide o viac ako pol miliardy eur. Je to päťkrát viac, ako sa malo ukradnúť v nástenkovom tendri,“ uviedla Remišová. Ak sa nespraví náprava, podľa jej slov môže Slovensko prísť o eurofondy z Operačného programu výskum a inovácie, čo je spolu viac ako dve miliardy eur. Remišová zároveň uviedla, že v prípade, ak by vznikla menšinová vláda, opozičné hnutie OĽaNO-NOVA by takýto kabinet nepodporilo.

V pondelok oznámil predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko vypovedanie koaličnej zmluvy. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Premiér Fico v reakcii na tento krok zvolal na utorok rokovanie koaličných partnerov. Dankov krok označil za "absurdný", nevnáša podľa neho do spoločnosti pokoj a stabilitu.     

Po rokovaní koaličnej rady Bugár, ktorý tlmočil stanovisko vládneho trojlístka, povedal, že problém v koalícii nie je taký vážny, koaliční lídri sú odhodlaní pokračovať. Partneri sa podľa jeho slov porozprávali, vypočuli si navzájom názory a rozhovory budú pokračovať. Lídri sa zídu opäť v piatok, tentoraz na Úrade vlády SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok