Rehák Štefečekovej odvial medailu vietor, na ten sa však nevyhovára

TA3 SITA
25.7.2017 22:19

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková triumfovala v trape žien na predchádzajúcich dvoch európskych šampionátoch. Do Baku, kde mohla zavŕšiť zlatý hetrik, pôvodne ani nechcela cestovať, necítila sa v optimálnej pohode. Titul síce napokon neobhájila, ale dosiahla finálové umiestnenie v podobe 5. miesta.

Náročné podmienky

V kvalifikácii sa napriek náročným podmienkam prezentovala solídnym výkonom, ktorý jej vyniesol postup do finále "Keby mi niekto pred pretekmi povedal, že dám v kvalifikácii 70 terčov, tak mu neuverím. Som s týmto výkonom nadmieru spokojná. V ostatnom čase - aj na sústredení i kontrolných pretekoch v Taliansku - mi to totiž nešlo. Aj som si hovorila, že čo tu budem na šampionáte robiť," priznala Rehák Štefečeková, ktorá necestovala do Baku pod tlakom obhajoby prvenstva.

"Ani vlani som nešla s tým na ME, že idem obhajovať titul. Aj v pondelok to počas tréningu v tom vetre nebolo dobré. Chcela som však vydať zo seba maximum s tým, že uvidíme, čo z toho bude. Napokon je to 5. miesto," poznamenala zverenka trénera Branislava Slamku.

Nielen nad tamojšou strelnicou, ale v celej azerbajdžanskej metropole sú od začiatku týždňa silné poryvy vetra. "Veterno bolo pre každého. Štyri súperky mali vo vyraďovacej na konte viac terčov ako ja a mohli pokračovať v súťaži, takže sa nemôžem vyhovárať. Aj keď na toto sa nedá pripraviť a len málokedy nám u nás na strelnici v Trnave tak fúka. Potom je to lotéria. Snažila som sa nevnímať vietor, v kvalifikácii som sa s ním vyrovnala lepšie," potvrdila náročnosť podmienok slovenská ženská jednotka v disciplíne trap.

Musí si zvykať

Napriek zlému vstupu do finálovej položky - päť netrafených terčov z prvých desiatich - sa postupne prepracovala až na 3. priečku, ktorú si však neudržala. "Chvíľami som sa začala modliť, že kedy sa to už skončí, potom som zabojovala a následne prišiel výpadok. Finále, v ktorom som skôr vypadla, som asi prvýkrát aj dopozerala a titul som dopriala víťaznej Sanmarínčanke Arianne Perilliovej," priblížila svoje myšlienky počas vyvrcholenia súťaže Rehák Štefečeková, ktorá s odstupom času bude podľa vlastných slov spokojná s dosiahnutým umiestnením.

Tridsaťtriročná členka ŠCP Bratislava má pred sebou ešte dve vystúpenia na ME 2017 - v stredu bude pokračovať v súťaži družstiev žien a v piatok sa predstaví v tímovom mixe, v ktorom pred dvoma rokmi práve na bakuskej strelnici získala s Erikom Vargom zlato v rámci európskych hier.

"Dúfam, že ešte budem mať možnosť byť tu v Baku vo finále. Na EH 2015, keď sme mix strieľali prvýkrát, sme ešte netušili, že to bude olympijská disciplína. Teraz k nej už pristupujeme inak a sú aj väčšie očakávania. Páči sa mi, že hoci každý strieľa sám za seba, tvoríme tím a zároveň sa môžeme vzájomne potiahnuť. Uvidíme, že ako to dopadne," dodala nitrianska rodáčka, ktorá je v Azerbajdžane bez syna Nathana i manžela Martina. "Najhoršie je od nich odísť, ale znášam to prekvapujúco dobre. Sme v kontakte, no chýbajú mi. Asi si budem musieť na to zvykať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok