Páchateľa útoku motorovou pílou v Schaffhausene zadržali pri Zürichu

TA3 TASR
25.7.2017 21:44

Švajčiarskym orgánom sa podarilo zadržať muža, ktorý bol identifikovaný ako páchateľ pondelňajšieho útoku motorovou pílou v meste Schaffhausen pri hranici s Nemeckom. Podľa vyhlásenia polície došlo k zadržaniu útočníka vo večerných hodinách v meste Thalwil pri Zürichu.

Hľadaného muža predtým identifikovali ako 50-ročného Švajčiara Franza Wrousisa a vyhlásili po ňom medzinárodné pátranie. Švajčiarske médiá informovali v tejto súvislosti o rozsiahlej policajnej operácii v okolí Schaffhausenu. Zatiaľ nie je jasné, ako útočník prekonal približne 60-kilometrovú vzdialenosť medzi miestom činu a miestom zadržania.

Pondelňajší útok sa odohral v centre tohto mesta, kde páchateľ podľa údajov polície zranil motorovou pílou dvoch pracovníkov pobočky zdravotnej poisťovne a dal sa na útek. Dvaja zákazníci utrpeli šok a ďalšia osoba utrpela ľahké poranenia pri následnom policajnom zásahu. Médiá pôvodne informovali, že útočník zranil až päť ľudí.

Polícia predtým varovala verejnosť, aby sa vyhýbali zalesneným oblastiam pri Schaffhausene, kde sa údajne tento nebezpečný samotár v poslednom období zdržiaval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok