Mohamed vraj pohrozil bombovým útokom na Slovensku

TA3 TASR
25.7.2017 11:10

Hrozí Slovensku teroristický útok? Na košickom letisku údajne našli list v angličtine, v ktorom sa pisateľ s menom Mohamed vyhráža odpálením bomby. Letisko však tvrdí, že funguje v normálnom režime. Prípad prevzala NAKA.

Mohamed vraj pohrozil bombovým útokom na Slovensku
SITA/Jozef Jarošík

Posilnili bezpečnosť

Prevádzka košického letiska prebieha v štandardnom režime a bez obmedzení. Posilnené sú bezpečnostné opatrenia. Potvrdil to marketingový manažér letiska Juraj Toth v súvislosti s údajnou bombovou hrozbou.

"Fungujeme úplne štandardne, je posilnená hliadková činnosť, policajti sú v termináli aj pred ním," uviedol Toth. V hale letiska hliadkujú policajti aj so služobným psom, pred budovou letiska je vidieť ďalších ozbrojených mužov zákona.

Miesto nešpecifikoval

Podľa informácií televízie JOJ sa rukou písaný list v anglickom jazyku našiel v schránke autopožičovne v hale košického letiska. Pisateľ, ktorý sa predstavil ako Mohamed, sa v ňom mal vyhrážať, že 25. júla dôjde na Slovensku k výbuchu bomby, pričom nešpecifikoval konkrétne miesto.

Keďže ide o hrozbu možného teroristického útoku, prípad prevzala Národná kriminálna agentúra. Vyšetrovateľ NAKA začal v pondelok 17. júla trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok