Tínedžera v českom Třinci zasiahol počas búrky na ulici blesk

TA3 TASR
24.7.2017 00:30

Moravskosliezski záchranári podnikli výjazd do mesta Třinec v okrese Frýdek-Místek, kde 15-ročného chlapca zasiahol na ulici blesk. Prvú pomoc vrátane masáže srdca dávali tínedžerovi, ktorý bol v bezvedomí, ešte pred príchodom záchranárov aj svedkovia udalosti.

Tínedžera v českom Třinci zasiahol počas búrky na ulici blesk
TASR/Roman Hanc (Ilustračná fotografia)

Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť u pacienta činnosť srdca. Chlapca previezli do třineckej nemocnice vo vážnom stave, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

Záchranári poskytovali chlapcovi pomoc v sobotu okolo 21. hodiny, využili pri tom prístrojovú techniku a lieky. "Bolo nutné pristúpiť aj k podaniu defibrilačných výbojov. Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť činnosť srdca," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl. Blesk zasiahol mladíka počas búrky na ulici.

Búrky zasiahli Moravskosliezsky kraj v sobotu večer a pracovať museli aj hasiči. Absolvovali 24 výjazdov. Odpratávali predovšetkým spadnuté stromy a vetvy, v štyroch prípadoch odčerpávali vodu z pivníc alebo čistili cesty od naplavenín po prívalovom daždi. Najviac udalostí bolo v okresoch Karviná, Opava a Ostrava, povedal podľa portálu Novinky.cz hovorca moravskosliezskych hasičov Petr Holub.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok