Zlaté Moravce doma vo vzájomne ofenzívnej hre zdolali Ružomberok

TA3 TASR SITA
23.7.2017 21:30

FC ViOn Zlaté Moravce zdolal MFK Ružomberok 2:1 v nedeľňajšom domácom stretnutí 1. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2017/2018. ViOn sa dostal do vedenia v 21. min, keď sa k odrazenej lopte prepracoval Róbert Gešnábel a z hranice malého vápna prekonal brankára Matúša Macíka.

Od úvodnej minúty sa hrala obojstranne otvorená ofenzívna partia. V 5. minúte rozohral Orávik štandardnú situáciu, s Cleberovou strelou do stredu brány si Macík poradil. Do vedenia išli domáci v 21. minúte, keď Chrenova prudká prihrávka našla Gešnábela, ktorý z 8 metrov prestrelil Macíka. Odpoveď Ružomberka prišla už o päť minút. Lačný od bránkovej čiary prízemnou prihrávkou našiel Gála-Andrezlyho, ktorý z 11 metrov vyrovnal. V 33. minúte predviedol parádny zákrok Macík, ktorý Chrenovu strelu z 18 metrov vytlačil na rohový kop.

Po zmene strán to boli hráči ViOn-u, ktorí sa viac tlačili pred súperovu bránu. V 56. minúte Orávik rozohral rohový kop, na jeho center si vyskočil Urgela, ktorého hlavička poslala domácich opäť do vedenia. Po hodine hry Barišovu strelu v poslednej chvíli odvrátil na roh jeden z obrancov hostí.

V 74. minúte mal tretí gól na kopačke striedajúci Sládek, ktorý si šikovne uvoľnil, ale jeho strelu pozorný Macík s námahou kryl. V 82. minúte dostal dlhý pas za obranou Lačný, ale Kováč jeho strelu z uhla vytesnil na roh. O dve minúty skúšal šťastie Kupec, jeho strela z 25 metrov letela vysoko nad. Záverečné minúty stretnutia patrili hosťom, ktorí sa snažili o vyrovnanie. Streleckú pozíciu si však nevypracovali a tak sa z prvého víťazstva v novej sezóna radovali hráči ViOn-u.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok