V kamióne pred Walmartom v texaskom San Antoniu našli osem tiel

TA3 TASR
23.7.2017 14:06

Osem mŕtvych tiel našla polícia v ťahači s návesom, ktorý bol odstavený pred obchodným domom Walmart v meste San Antonio v americkom štáte Texas. Informovala o tom agentúra AP.

V nákladnom vozidle, ktoré nemalo funkčnú klimatizáciu boli nájdené ďalšie možno až desiatky osôb v zlom zdravotnom stave, ktoré museli byť prevezené do nemocnice. Nemenovaný pracovník Walmartu uviedol, že ho oslovil na parkovisku muž, ktorý vystúpil z kamióna, a požiadal ho o vodu. Keď mu ju priniesol, zalarmoval políciu, ktorá po príchode na parkovisko objavila v zadnej časti návesu osem mŕtvych tiel, povedal šéf miestnej polície William McManus.

Vyšetrovatelia skontrolovali záznamy z bezpečnostných kamier spred obchodného domu dokazujúce, že na parkovisku zastavovali rôzne vozidlá, do ktorých z inkriminovaného kamióna prestúpilo viacero osôb. "Zjavne tu ide o trestný čin pašovania ľudí," uviedol McManus a prípad zároveň označil za "strašnú tragédiu", na ktorej vyšetrovaní sa podieľa aj ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok