Dôchodcovia majú veľký záujem o štátom dotovanú rekreáciu

TA3 TASR
23.7.2017 11:06

Záujem dôchodcov o štátnu dotáciu na rekreačné pobyty je aj v tomto roku obrovský. V súčasnosti je voľných už len 150 poukazov z celkového počtu 6400. Ministerstvo práce na rekreáciu seniorov v tomto roku vyčlenilo Konfederácii odborových zväzov SR dotáciu v objeme 320.000 eur.

Dôchodcovia majú veľký záujem o štátom dotovanú rekreáciu
SITA/Michal Burza

Víťazom verejného obstarávania a poskytovateľom rekreačných pobytov je aj v roku 2016 hotelová spoločnosť Sorea. "O rekreácie so štátnou účelovou dotáciou je medzi dôchodcami veľký záujem, napríklad minulý rok sa vyčerpalo 100 % z poskytnutých poukazov," priblížila pre TASR hovorkyňa KOZ SR Martina Nemethová.

Účelová dotácia slúži na čiastočnú úhradu rekondičných pobytov pre 6400 dôchodcov s trvalým pobytom na území Slovenska, a to v sume 50 eur na jednu fyzickú osobu. K dnešnému dňu eviduje hotelová spoločnosť Sorea voľných 150 poukazov, aj tie sú však podľa slov marketingovej riaditeľky spoločnosti Sorea Beaty Törökovej na tzv. hotelovej "čakačke". "Vyše 53 % pobytov sa bude realizovať v mesiacoch september a október 2017, kedy môžeme povedať, že je vo Vysokých a Nízkych Tatrách, ako aj na Spiši v Ľubovnianskych kúpeľoch najkrajšie obdobie v roku," skonštatovala Töröková.

Dôchodcovia majú veľký záujem o pobyty najmä v Liptovskom Jáne, Starej Ľubovni a v Tatranských Matliaroch. Töröková priblížila, že záujem je aj o pobyty v Tatranskej Lomnici, na Liptove, ale aj v Topoľčiankach. Nárok na štátnu účelovú dotáciu majú poberatelia starobného, predčasného alebo výsluhového dôchodku. Nemôžu mať príjem zo závislej činnosti ani z podnikania. Pobyt si môžu seniori rezervovať priamo vo vybranom zariadení hotelovej spoločnosti. Pobytu je možné sa zúčastniť len raz v príslušnom kalendárnom roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok