Pred Bratislavou sa po hromadnej nehode vytvorili obsiahle kolóny

TA3 TASR
20.7.2017 16:12

Dopravu v okolí Bratislavy popoludní ochromila hromadná dopravná nehoda.

Na 17. kilometri diaľnice D1 smerom do Bratislavy sa stala hromadná dopravná nehoda. Zrazili sa pri nej dva kamióny, dve dodávky a dve osobné autá. Na mieste momentálne zasahuje 26 hasičov z Bratislavy, Pezinka a Senca so 14 kusmi techniky. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je v súčasnosti neprejazdná, polícia odkláňa dopravu cez Pezinok a Senec. Smerom z Bratislavy do Senca by mala byť diaľnica neprejazdná podľa predbežných odhadov štyri až šesť hodín. Obchádzková trasa vedie po Starej Seneckej ceste. "Vodičov vyzývame, aby sa riadili pokynmi policajtov a jazdu prispôsobili vzniknutej dopravnej situácii," skonštatovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Na miesto nehody sa momentálne podľa nej presúva ťažká technika Národnej diaľničnej spoločnosti.

"Môžem potvrdiť, že na mieste zasahuje vrtuľník a tri pozemné ambulancie," uviedol pre TASR Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Do Univerzitnej nemocnice Bratislava bolo prevezených šesť zranených ľudí, konkrétne do nemocníc v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste.

"Dvaja pacienti sú so stredne ťažkými zraneniami, ostatní s ľahšími. Nikto z nich nie je aktuálne v ohrození života," skonštatovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Podľa doterajších informácií sa mal cez všetky tri jazdné pruhy prevrátiť kamión, do ktorého malo následne naraziť ďalších päť áut.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok