Pozor na prehriatie organizmu, hlásia poriadne horúčavy

TA3 TASR
20.7.2017 08:30

Viaceré okresy Slovenska potrápia horúčavy. Teplota vzduchu môže na západe a juhu krajiny dosiahnuť až 36 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu 1. a 2. stupňa, ktorá potrvá od 14.00 do 18.00 h.

Dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 35 až 36 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia v okresoch Malacky, Pezinok, Trnava, Senec, Bratislava, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno a Nové Zámky. SHMÚ pre tieto oblasti vydal výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami.

snimka_0a000002-4d43-ada5.png

O stupeň nižšia výstraha platí pre niektoré okresy západného, stredného a východného Slovenska, najmä v južnejších oblastiach. Meteorológovia tu dnes očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty 33 až 34 stupňov Celzia.

Horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor na deti a seniorov. Počas horúčav treba dodržiavať pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody. Piť treba pravidelne v menších dávkach. Vysoké teploty predstavujú aj potenciálne nebezpečenstvo pre tvorbu požiarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok