Požiar rekreačnej chaty na Považí neprežila matka s dcérami

TA3 TASR HaZZ
20.7.2017 08:03

Dve mladé dievčatá a ich matka sa stali obeťami tragického požiaru rekreačnej chaty v Terchovej. Pred plameňmi sa podarilo zachrániť jedinému členovi rodiny - mužovi.

Život 41-ročnej ženy a jej dvoch dcér (5- a 18-ročnej) si vyžiadal požiar rekreačnej chaty v Terchovej. Chata začala horieť v stredu pred polnocou v terchovskej časti Pálenice. Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej v chate mala byť štvorčlenná rodina.

Mužovi sa podarilo pred požiarom vybehnúť von, manželke a dcéram sa to nepodarilo. Na miesto po uhasení požiaru podľa Balogovej vyrazil policajný vyšetrovateľ. 

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, požiar zasiahol poschodie a strechu chaty, pričom celý priestor chaty bol silne zadymený. „Pri udalosti zasahovali profesionálni hasiči zo Žiliny, Terchovej, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Terchovej. Udalosť neprežili tri osoby, jedna osoba sa zranila. Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať až o 5.15 h. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla Farkasová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok