Lipšic čelí obžalobe, za usmrtenie chodca mu hrozí väzenie

TA3 TASR
19.7.2017 13:02

Bývalý minister vnútra a bývalý šéf hnutia NOVA Daniel Lipšic sa môže dostať do väzenia. Prokurátor naňho podal obžalobu pre prečin usmrtenia. Dôvodom je, že v septembri v Bratislave zrazil staršieho chodca, ktorý, hoci mu politik poskytol prvú pomoc, svojim zraneniam podľahol. Lipšic chcel uzatvoriť dohodu o vine a treste, tú mu však zamietli.

Prokurátor už podal obžalobu na bývalého poslanca v prípade dopravnej nehody na Vajnorskej ulici v Bratislave v septembri minulého roka, uviedol námestník Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček. „Dozorový prokurátor po preštudovaní spisového materiálu dňa 18.07.2017 podal na Okresný súd Bratislava III obžalobu na obvineného Daniela L. pre prečin usmrtenia,“ povedal Janíček.

V prípade dokázania viny môže obvinený stráviť za mrežami dva až päť rokov, do úvahy však prichádza aj podmienečný trest odňatia slobody. Lipšic zrazil 72-ročného muža 19. septembra 2016 vo večerných hodinách na križovatke bratislavských ulíc Kutuzovova a Vajnorská. Bezprostredne po udalosti mu poskytol prvú pomoc. Podrobil sa skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. Staršieho chodca potom previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok