Mladá žena v minisukni spôsobila v Saudskej Arábii škandál

TA3 SITA
17.7.2017 15:04

Čoraz viac žien sa stavia na odpor ultrakonzervatívnym dogmám v Saudskej Arábii, kde ženy nemôžu ani šoférovať či vyjsť na ulicu bez sprievodu mužského príbuzného. Mladá Saudskoarabka však prestrelila, keď na internete zverejnila video, ako sa prechádza na verejnosti v minisukni a krátkom tričku s odhaleným bruchom.

Mladá žena v minisukni spôsobila v Saudskej Arábii škandál
Twitter.com/StepFeed

Kritici i zástancovia

Dievča sa k tomuto kroku odvážila po tom, čo koncom minulého roka zatkli ženu za to, že vyšla na verejnosť v šatách do polovice lýtok a mnohí spoluobčania sa jej následne vyhrážali smrťou.

Ako napísali štátom vlastnené saudskoarabské médiá, predstavitelia štátu zvažujú, ako na ženu, ktorá video zverejnila na Snapchate, zareagujú.

Mnohí občania v tom majú jasno a žiadajú jej zatknutie. Objavila sa však aj početná skupina tých, ktorí mladú ženu chvália a oceňujú jej odvážny postoj tvárou v tvár dogmatickému prístupu štátnych inštitúcií.

Prechádzka po pevnosti

Mladá žena zo Saudskej Arábie natočila video v mestečku Ushaiqer, vzdialenom 200 kilometrov na severovýchod od Rijádu.

Prechádza sa na ňom v minisukni a krátkom tričku po miestnej starobylej pevnosti, ktorá je síce ľudoprázdna, to však nič nemení na fakte, že z pohľadu saudskoarabských zákonov vyšla sporo odetá "na verejnosť", teda mimo svojho domova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok