Princ Harry sa chcel vzdať titulu. Prezradil, čo ho napĺňalo viac

TA3 ČTK
25.6.2017 20:05

Princ Harry bol v minulosti tak rozčarovaný z toho, že patrí do britskej kráľovskej rodiny, že od nej chcel odísť. Priznal to v rozhovore s nedeľníkom Mail on Sunday. Vraj zvažoval, že sa vzdá svojho titulu, nakoniec sa ale rozhodol, že zostane súčasťou rodiny a že pre seba nájde vhodnú úlohu.

Princ Harry sa chcel vzdať titulu. Prezradil, čo ho napĺňalo viac
SITA/AP

Slúžil v Afganistane

Najlepším únikom pre neho vraj bola armáda a teraz sa s vášňou venuje charite. 32-ročný Harry, ktorý je v poradí nástupníctva na britský trón až na piatom mieste vyhlásil, že raz dospel k názoru, že "chce ísť preč" od kráľovskej rodiny a vzdať sa svojho titulu, nakoniec sa ale rozhodol "zostať a nájsť pre seba vhodnú pozíciu". Harry povedal, že členovia kráľovskej rodiny "nechcú byť obyčajnou skupinou celebrít", ale chcú plniť svoju úlohu.

V armáde strávil Harry desať rokov a dvakrát slúžil v Afganistane. Nakoniec musel svoju službu ukončiť, keď tlač v roku 2007 odhalila jeho prítomnosť v krajine.

"Bol som veľmi nahnevaný. Byť v armáde bol pre mňa najlepší únik, aký mohol byť. Mal som pocit, že som naozaj niečo dosiahol," vyhlásil Harry, ktorý je v Británii obľúbenejší ako jeho starší brat William. "Mám hlboké pochopenie pre rôzne druhy ľudí z rôznych prostredí a cítil som, že som súčasťou tímu," spomína na pôsobenie v armáde.

Venuje sa charite

Od doby, keď musel opustiť armádu, sa venuje charite. Okrem iného podporuje zranených vojnových veteránov a mentálne postihnutých ľudí. "Charitatívne akcie robíme s neskutočným nasadením a vybrali sme si ich, pretože mi ich priebežne ukazovala moja matka," povedal Harry.

Nedávno vyvolal Harry v krajine menšie pohoršenie, ked v rozhovore s týždenníkom Newsweek otvorene vyhlásil, že nikto v kráľovskej rodine v tomto okamihu nemá záujem nastúpiť na trón. "Je v kráľovskej rodine niekto, kto chce byť kráľom alebo kráľovnou? Myslím si, že nie, ale v pravý čas sa svojim povinnostiam postavíme," povedal v tomto interview.

Harry povedal, že kráľovská rodina chce zaistiť, aby monarchia pretrvala, bude na to ale potrebovať zmeny. "Veci sa menia rýchlo, najmä kvôli sociálnym médiám, takže sa venujeme modernizácii monarchie," zdôraznil princ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok