Fica rozčaroval krutý koniec mladíkov, šéfovi UEFA pošle list

TA3 TASR
25.6.2017 17:10

Slovenská dvadsaťjednotka nepostúpila do semifinále, keď ju z hry o medaily vyradili výsledky sobotňajších záverečných zápasov C-skupiny. Výsledok zápasu medzi Talianskom a Nemecko však bude mať dohru. Na zápas zareagoval aj premiér Robert Fico, ktorý prezidentovi UEFA pošle otvorený list.

Fica rozčaroval krutý koniec mladíkov, šéfovi UEFA pošle list
SITA/Robert Tappert

Taliani zdolali Nemcov 1:0 a pri prehre Čechov s Dánmi 2:4 tento výsledok stačil obom tímom na postup do vyraďovačky. Taliani vyhrali skupinu a Nemci postúpili ako najlepší tím z druhých miest vďaka lepšiemu skóre ako Slovensko a Portugalsko.

Pri zaváhaní Česka stačila v "céčku" Nemcom aj tesná prehra 0:1 s Talianmi. Nemeckí reprezentanti, vedomí si, že za tohto stavu postupujú do semifinále, mali v záverečných minútach duelu v Krakove loptu na kopačkách, ale prihrávali si ju iba do šírky, nesnažili sa vôbec založiť útočnú akciu či ohroziť súperovu bránu. Rovnako pasívni boli aj Taliani.

"Predseda vlády SR Robert Fico je rozčarovaný zo spôsobu, akým bol slovenský národný tím do 21 rokov vyradený z európskeho futbalového šampionátu v Poľsku. Veľmi ho znepokojuje, že výsledok zápasu Nemecko-Taliansko vyvoláva vážne pochybnosti o tom, že bol odohraný v duchu fair play. A preto už zajtra zašle otvorený protestný list prezidentovi UEFA." Informáciu poskytla hovorkyňa predsedu vlády SR Beatrice Szabóová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok