Herec Johnny Depp žartoval o vražde prezidenta Trumpa

TA3 ČTK
23.6.2017 15:42

Americký prezident Donald Trump má medzi umelcami množstvo odporcov, máloktorý to však dal najavo tak kontroverzným spôsobom ako herec Johnny Depp počas štvrtého vystúpenia na festivale v britskom Glastonbury.

Herec Johnny Depp žartoval o vražde prezidenta Trumpa
SITA/AP Youtube/ L E Johnson Youtube/ Entertainment Tonigh

Neobľúbený prezident

Hollywoodska hviezda stovkám divákov povedala, že je "možno na čase", aby opäť nejaký "herec zavraždil prezidenta". Depp uvádzal na pódiu svoj film z roku 2004 Libertin, keď si neodpustil kritické slová na Trumpovu adresu.

"Mohli by sme sem priviesť Trumpa?" spýtal sa davu približne 1500 divákov, ktorí jeho slová ocenili bučaním. "Myslím, že potrebuje pomoc," snažil sa vysvetliť svoj postoj k šéfovi Bieleho domu všeobecne veľmi neobľúbenému v hereckých kruhoch.

Živí sa klamstvami

"Kedy naposledy zavraždil herec prezidenta?" pokračoval Depp v narážke na smrť Abrahama Lincolna, ktorého počas divadelného predstavenia v roku 1865 zabil herec John Wilkes Booth. Následný aplauz odťal Depp v žartom slovami: "Aby bolo jasno, ja nie som herec, živím sa klamaním."

Depp ešte predtým uznal, že jeho vyhlásenie iste vyvolá mnoho reakcií, čo "bude hrozné". Depp nie je prvou americkou celebritou, ktorá verejne hovorila o Trumpovej násilnej smrti. Speváčka Madonna v januári vyhlásila, že "sakramentsky moc premýšľa o tom, ako vyhodiť Biely dom do povetria", po následnej kritike však svoje slová označila za vytrhnuté z kontextu.

Rapper Snoop Dogg zase v jednom zo svojich klipov strieľal maketou pištole na postavu predstavujúcu Trumpa. Deppov komentár sa na sociálnych sieťach dočkal zmiešaných reakcií, keď niektorí jeho kritici pripomínali nedávnu streľbu na popredného republikánskeho kongresmana Steva Scalisea.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok