Bomba nastražená pri afgánskej banke zabila desiatky ľudí

TA3 TASR
22.6.2017 15:38

Militantné hnutie Taliban sa prihlásilo k zodpovednosti za dnešný samovražedný bombový útok v blízkosti banky v meste Laškargáh, metropole juhoafganskej provincie Helmand. Útok si vyžiadal najmenej 36 mŕtvych a zhruba 60 zranených.

Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí však prostredníctvom svojho účtu na Twitteri uviedol, že pri útoku zahynulo 73 vojakov, policajtov a príslušníkov afganskej tajnej služby.

Podľa polície boli medzi obeťami výbuchu nálože umiestnenej v aute civilisti, učitelia, vojaci a policajti, ktorí prišli do banky po svoje výplaty pred koncom pôstneho mesiaca ramadán. Väčšina zo zranených je v kritickom stave, informoval šéf miestnej polície. Afganský premiér Abdulláh Abdulláh odsúdil útok zameraný na "nevinných moslimov počas posvätného mesiaca ramadán".

Helmand je baštou extrémistického hnutia Taliban, ktoré kontroluje približne 80 percent územia tejto provincie. Taliban pravidelne útočí na banky s cieľom zabíjať štátnych zamestnancov, ktorí si do nich chodia po výplaty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok