Fico sa stretne so Sobotkom i Kernom, prerokujú aj duálne vzdelávanie

TA3 TASR
22.6.2017 08:02

Predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico sa stretne s predsedom vlády Českej republiky Bohuslavom Sobotkom a so spolkovým kancelárom Rakúskej republiky Christianom Kernom. Schôdzka v takzvanom "Slavkovskom formáte" sa uskutoční v Brne.

Fico sa stretne so Sobotkom i Kernom, prerokujú aj duálne vzdelávanie
SITA/Martin Havran

Slavkovský formát

Vo vile Löw-Beer budú šéfovia vlád rokovať o plánovaní a výstavbe cezhraničných infraštruktúrnych prepojení, vymenia si skúsenosti so zavedením duálneho vzdelávania a budú hovoriť i o spolupráci a zdieľaní postupov v oblasti Priemyslu 4.0. Preberú napokon i agendu zasadnutia Európskej rady v Bruseli.

Trilaterálne jednanie predsedov vlád SR, ČR a Rakúskej republiky nadviaže na prvé stretnutie v tomto formáte, ktoré sa v Slavkove pri Brne uskutočnilo v januári 2015. Formát regionálnej spolupráce je tak neformálne označovaný ako „Slavkovský formát

Migrácia i bezpečnosť

Schôdzku v Brne premiér Fico absolvuje po ceste do Bruselu, kde sa uskutoční júnový summit Európskej únie. Lídri Európskej únie sa budú venovať otázkam migrácie, bezpečnosti, obrany a hospodárstva. Európska rada sa v zložení 27 členských štátov zíde po pracovnej večeri a prediskutuje vývoj rokovaní v nadväznosti na oznámenie Spojeného kráľovstva podľa článku 50 Zmluvy o Európskej únii.

Očakáva sa, že vedúci predstavitelia popri tomto zasadnutí schvália procedurálne dojednania týkajúce sa presídlenia agentúr EÚ, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú v Spojenom kráľovstve.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok