Rodman prišiel do Severnej Kórey s darčekom, Trumpovou knihou

TA3 TASR
15.6.2017 10:27

Bývalý slávny americký basketbalista Dennis Rodman, ktorý sa po troch rokoch opäť vrátil do Severnej Kórey, daroval tamojšiemu ministrovi športu výtlačok knihy amerického prezidenta Donalda Trumpa The Art of the Deal, v preklade Umenie urobiť dohodu.

Rodman prišiel do Severnej Kórey s darčekom, Trumpovou knihou
SITA/AP

V knihe nie je Trumpov podpis, hoci Rodman sa objavil v dvoch pokračovaniach Trumpom moderovanej televíznej reality show Celebrity Apprentice. Rodman pricestoval do Severnej Kórey len niekoľko hodín po tom, ako sa táto komunistická krajina rozhodla prepustiť na slobodu amerického študenta Otta Warmbiera, odsúdeného na 15 rokov väzenia a nútených prác za krádež propagandistického plagátu.

dennis-rodman-1140-px-sita-ap_0a000002-44b2-74f1.jpg

Warmbier, ktorý bol v severokórejskom väzení 17 mesiacov, krátko po uväznení údajne upadol do kómy. Pchjongjang oznámil, že ho oslobodil z humanitárnych dôvodov. Úrady vo Washingtone a v Pchjongjangu uviedli, že Rodman vo

Warmbierovom prepustení nehral žiadnu rolu. Warmbiera lietadlom so zdravotníckym vybavením previezli do mesta Cincinnati v americkom štáte Ohio. O tom, že je dlhší čas v kóme, sa jeho rodičia dozvedeli len pred mesiacom. Tvrdia tiež, že ich syn bol vo väzení vystavený fyzickým útokom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok