Z Košíc sa bude lietať do novej destinácie, poslanci schválili dotáciu

TA3 TASR
12.6.2017 11:26

Košickí krajskí poslanci v rámci úpravy rozpočtu pre tento rok schválili dotáciu vo výške 60.000 eur na podporu nového leteckého spojenia. Poskytne ju prostredníctvom svojej organizácie cestovného ruchu.

Z Košíc sa bude lietať do novej destinácie, poslanci schválili dotáciu
SITA/Marko Erd

Chcú prilákať nemeckých turistov

Poslanci schválili podporu leteckého spojenia Košice – Kolín nad Rýnom v Nemecku. "Poskytnutie tejto dotácie prispeje k podpore rozvoja cestovného ruchu, ku zvyšovaniu návštevnosti Košického kraja, ku skvalitňovaniu dostupnosti regiónu a jeho prepojeniu s ďalšími turistickými, obchodnými a ekonomickými centrami Európy," uvádza sa v materiáli, ktorý schválili poslanci.

Zriadenie tejto linky má zvýšiť počet turistov z Nemecka, zlepšiť dopravné spojenie so svetom, prispieť k efektívnejšej a cielenej propagácii kraja či posilniť spoluprácu s investormi.

Významný miľník pre letisko aj mesto

Pravidelná linka má byť spustená 25. júna a dvakrát týždenne ju bude prevádzkovať spoločnosť Wizz Air. Lietať sa bude počas letného letového poriadku vo štvrtok a v nedeľu, počas zimného letového poriadku v pondelok a piatok. Odlet z Košíc počas letného letového poriadku je naplánovaný o 6.00 h a spiatočný let z Kolína o 8.30 h.

Zriadenie dlhoočakávanej linky do Nemecka je podľa výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva košického letiska Michaela Tmeja významný míľnik nielen pre letisko, ale aj pre mesto Košice a celé východné Slovensko. Wizz Air má v Košiciach jednu zo svojich základní. Jeho ďalšou novou linkou bude od 23. júna už skôr oznámené spojenie s izraelským Tel Avivom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok