Porovnali sme novú maďarskú a rakúsku trasu do Chorvátska

TA3
3.6.2017 18:42

Slovenskí motoristi doposiaľ radi využívali najmä rakúsko-slovinskú trasu z Bratislavy do Chorvátska. Po dokončení novej maďarskej rýchlostnej cesty je ale na zváženie, či sa tento rok na juh nevydať po trase cez Maďarsko. Aby ste sa vedeli ľahšie rozhodnúť, obe trasy sme porovnali časovo aj finančne. Druhým ťahákom dnešnej relácie je svetová, statická premiéra novej Škody Karoq.

Pre dovolenkárov vyrážajúcich do Chorvátska z Bratislavy alebo cez Bratislavu bude tento rok veľkou témou, ktorú trasu si vybrať. Maďari koncom roka dokončili novú rýchlostnú cestu, ktorá  citeľne zrýchľuje a zvyšuje komfort cestovania na juh. Stala sa z nej nielen finančná (to už bola aj po minulé roky), ale hlavne časovo zaujímavá konkurencia pre tradičnú rakúsko-slovinskú trasu.

Obe trasy sme pre vás porovnali. Vyrážali sme z jedného miesta v tom istom čase, pričom jedna posádka išla jednou trasou a druhá inou. Za miesto stretnutia sme si vybrali odpočívadlo Draganič, za križovatkou kde sa obe trasy zbiehajú. Ktorá posádka bola skôr v cieli?

Nová Škoda Karoq je nielen ďalšou interpretáciou na tému spoločnej koncernovej platformy so Seatom Ateca. V porovnaní so španielskou sestrou je originálna zvonka aj vnútri a v praktických riešeniach nadväzuje na Yetiho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok