NHL: Pittsburgh vstúpil do boja o Stanleyho pohár víťazstvom

TA3 SITA nhl.com
30.5.2017 07:11

Hokejisti Pittsburghu sú po prvom stretnutí finále play-off NHL 2016/2017 bližšie k Stanleyho poháru ako Nashville. V prvom dueli zvíťazili na vlastnom ľade 5:3 a v sérii sa štyri výhry sa ujali vedenia 1:0. Penguins stačilo na päť gólov iba dvanásť striel.

NHL: Pittsburgh vstúpil do boja o Stanleyho pohár víťazstvom
SITA/AP

Triumf spečatili do prázdnej brány

V prostrednej časti hry "tučniaci" ani raz neohrozili súperovho brankára Pekku Rinneho, čo sa v histórii finálových súbojov ešte nestalo. V záverečnej päťminútovke úvodnej tretiny si obhajcovia trofeje utvorili náskok 3:0, keď sa presadili Jevgenij Malkin, Conor Sheary a Nick Bonino. Hosťom sa však postupom času podarilo vyrovnať a rozdielový gól dosiahol až Jake Guentzel v 57. min.

Po ňom Bonino do prázdnej bránky spečatil triumf domáceho mužstva. "Mali sme dobrú prvú tretinu, hroznú druhú aj tretiu. Napokon však vedieme 1:0 na zápasy, čo je najdôležitejšie," skonštatoval dvojgólový strelec. "Hráči si uvedomujú, že sme nehrali dobre. Všetci vieme, že dokážeme podať lepší výkon a chceme to demonštrovať v druhom zápase," povedal tréner "Pens" Mike Sullivan, ktorý si pochvaľuje formu 22-ročného amerického útočníka Jaka Guentzela, s aktuálne desiatimi gólmi najlepšieho strelca play-off.

"Odviedol skvelú prácu. Je to vysoko kvalitný hráč. Vieme, že sa naňho môžeme spoľahnúť, lebo dokáže rozhodovať zápasy."

Predátori hrajú o prvý titul

Kým Predators bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, "tučniaci" sa z jej zisku radovali dosiaľ štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). "Myslím si, že naši chlapci hrali dobre od začiatku do konca. Nepáči sa mi však skóre, nepáči sa mi konečný výsledok," komentoval tréner "predátorov" Peter Laviolette, ktorý aj v druhom zápase pošle do akcie fínskeho veterána Rinneho, ktorý v prvom dueli inkasoval 4 góly z 11 striel.

"Je náš pevný základ, o 'Peksovi' v bránke nemáme nijaké pochybnosti," dodal.

Pittsburgh - Nashville 5:3 (3:0, 0:1, 2:2) - stav série 1:0
Góly: 16. Malkin (Daley, Crosby), 17. Sheary (Kunitz, Crosby), 20. Bonino (Dumoulin), 57. Guentzel (Cullen, J. Schultz), 59. Bonino (Kunitz) - 29. Ellis (Subban, Fisher), 51. Sissons (Josi, Järnkrok), 54. F. Gaudreau (Watson, Fisher)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky 1:2, oslabenia 0:0, 18 618 divákov
Zostavy:
Penguins: Murray - J. Schultz, I. Cole, Daley, Määttä, Hainsey, Dumoulin - Sheary, Crosby, Kunitz - Kessel, Malkin, S. Wilson - Rowney, Bonino, Rust - Hörnqvist, Cullen, Guentzel
Predators: Rinne - Ellis, Josi, Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin - Aberg, Sissons, F. Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - C. Smith, Järnkrok, F. Gaudreau - Watson, Fiddler, McLeod


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok