Po hádke zastrelil muž osem ľudí. Na samovraždu mu neostal náboj

TA3 ČTK
28.5.2017 19:45

Osem ľudí vrátane zástupcu šerifa zastrelil v sobotu na troch rôznych miestach v americkom štáte Mississippi tridsaťšesťročný muž. Informoval o tom miestny denník The Clarion-Ledger. Polícia podozrivého už zadržala. Motív jeho činu, ani totožnosť obetí, zatiaľ nie sú známe.

Po hádke zastrelil muž osem ľudí. Na samovraždu mu neostal náboj
SITA/AP

Tragédia sa stala vo vidieckom okrese Lincoln, ktoré leží južne od metropoly štátu Mississippi Jacksone. Páchateľ strieľal v dvoch domoch v meste Brookhaven a v jednom v obci Bogue Chitty. Podľa miestneho denníka je podozrivým zo zabitia ôsmich ľudí tridsaťšesťročný Cory Godbolt.

V rozhovore, ktorý poskytol novinárom počas zatýkania, uviedol, že čin spáchal, pretože "miloval svoju ženu a deti". Povedal, že sa pohádal s príbuznými, pretože chcel "svoje deti vziať domov". Či sú jeho deti či príbuzní medzi obeťami streľby, nie je jasné. K rodinnej hádke podľa všetkého niekto zavolal políciu a práve privolaný zástupca šerifa sa stal jednou z obetí strelca, ktorý podľa vlastných slov plánoval po svojom čine spáchať samovraždu, došli mu však náboje.

Guvernér štátu Mississippi Phil Bryant čin označil za "nezmyselnú tragédiu". Osobitný smútok vyjadril nad smrťou policajta. "Až príliš často prichádzame o tých najlepších, ktorí sú medzi nami," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok