Bola to jeho najdrahšia cigareta. Za fajčenie dostal deväť rokov

TA3 ČTK
26.5.2017 13:09

Na deväť a pol roka poslal do väzenia britský súd 46-ročného muža, ktorý si na záchode v lietadle zapálil cigaretu a donútil tak stroj s viac ako dvoma stovkami ľudí na palube núdzovo klesnúť.

Bola to jeho najdrahšia cigareta. Za fajčenie dostal deväť rokov
SITA/AP

Ohorok spôsobil požiar v odpadkovom koši. Pôvodne si mal Brit John Cox za svoj čin odpykať štyri a pol roka vo väzení, odvolací súd v Birminghame ale vo štvrtok trest ešte o päť rokov zvýšil. Vyhovel tak požiadavke štátneho zástupcu, ktorý pôvodnú výšku trestu za všeobecné ohrozenie považoval za nedostatočnú.

Odsúdený Brit pred nástupom do lietadla smerujúceho do egyptského letoviska Šarm aš-Šajchu aj počas samotného letu popíjal alkohol. V podnapitom stave sa potom rozhodol, že si na záchode lietadla zapáli. Potom, čo odpadkový kôš začal horieť, muselo lietadlo s dvoma stovkami pasažierov začať núdzovo klesať.

Vďaka jednému z cestujúcich, ktorý je profesionálnym hasičom, sa ale nakoniec podarilo oheň uhasiť, a lietadlo tak mohlo pristáť vo svojej pôvodnej destinácii bez nutnosti núdzového pristátia. Pilot lietadla pri súdnom pojednávaní uviedol, že počas svojej dvadsaťročnej kariéry ešte nezažil natoľko nebezpečnú situáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok