Štáty G7 sa na Sicílii dohodli na spoločnom boji proti terorizmu

TA3 TASR
26.5.2017 07:00

Lídri krajín skupiny G7 sa na úvod dvojdňového summitu v meste Taormina na ostrove Sicília dohodli na novom prístupe k boju proti terorizmu, rozpory medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a talianskym premiérom Paolom Gentilonim ohľadom parížskej klimatickej dohody však pretrvávajú.

Účastníci summitu, teda Veľká Británia, Francúzsko, Japonsko, Nemecko, Spojené štáty, Taliansko a zástupcovia EÚ, sa podľa BBC v spoločnej deklarácii zaviazali zintenzívniť boj proti terorizmu a extrémizmu, ktorého súčasťou je výzva adresovaná internetovým spoločnostiam, aby postupovali dôraznejšie pri identifikácii a odstraňovaní extrémistického obsahu zo svojich stránok.

V súvislosti s parížskou klimatickou dohodou taliansky premiér Paolo Gentiloni uviedol, že lídrom G7 sa nepodarilo dospieť ku konsenzu, pretože administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa ešte stále zvažuje, aký postoj k dohode zaujme. Trump v minulosti pohrozil, že Spojené štáty od dohody z roku 2015 odstúpia. "Otázka parížskej klimatickej dohody je stále otvorená," povedal Gentiloni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok