Skúmali, v ktorých profesiách sa spí najmenej. Takto to dopadlo

TA3 SITA
25.5.2017 17:25

Vo výskume berlínskeho Inštitútu pre ekonomický výskum, o ktorom informuje nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung skúmali, v ktorých profesiách si pracovníci doprajú najviac spánku a naopak, ktorí zamestnanci majú spánkový deficit.

Skúmali, v ktorých profesiách sa spí najmenej. Takto to dopadlo
SITA/AP

Rozdiely sú veľké

Podľa výsledkov výskumu spia najmenej noční strážnici, pekári a zamestnanci pošty. Pracovníci v týchto profesiách spia v priemere menej ako šesť a pol hodiny denne a skončili tak na posledných troch priečkach spomedzi stovky skúmaných profesií.

Medzi zamestnaniami, ktorých pracovníci si naopak v priemere dopriavajú spánku najviac, sú novinári, učitelia a predavači šatstva a obuvi.

Učitelia na základnej škole spia podľa výskumu v priemere 7,1 hodiny a vysokoškolskí profesori 7,21 hodiny denne. Novinári spia priemerne 7,16, športoví tréneri 7,12 a psychológovia 7,1 hodiny denne.

Ďalší výskum vyzdvihuje matky

Britský denník The Guardian v súvislosti s týmto výskumom pripomína aj podobný výskum zo začiatku mája, ktorého výsledky boli dramaticky odlišné.

Uskutočnila ho spoločnosť na výrobu matracov Sealy a najmenej spánku je podľa neho dopriate pracovníkom dopravných firiem a stavebným robotníkom, a taktiež profesii, ktorá v aktuálnom nemeckom výskume nebola zahrnutá: povolaniu matky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok