Kráľovská etapa Gira pre Nibaliho, Dumoulina zavolala príroda

TA3 SITA
23.5.2017 22:45

Talian Vincenzo Nibali z tímu Bahrain-Merida sa stal víťazom 16. etapy cyklistických pretekov Giro d´italia z Rovetty do Bormia (222 km), ktorá vzhľadom na svoju vysokú náročnosť mala prívlastok kráľovská. Obhajca celkového triumfu spred roka Nibali po 6:24:22 h v sedle bicykla v záverečnom šprinte dvojice v úniku zdolal Španiela Mikela Landu (Team Sky).

Zároveň pre Talianov vybojoval prvé víťazstvo na 100. ročníku Giro d´Italia. S odstupom 12 sekúnd prišiel do cieľa Kolumbijčan Nairo Quintana (Movistar). "Bola to úžasná etapa. Bolo v nej veľa stúpaní, klesaní a na záver ešte aj nás šprint s Mikelom Landom. Nerozmýšľal som nad tým, že môžem ako prvý z Talianov vyhrať etapu na tohtoročnom Gire. Ráta sa mi však skvelá spolupráca v našom tíme. Priblížil som sa Dumoulinovi, ale on má veľkú výhodu v záverečnej časovke v Miláne," uviedol Vincenzo Nibali v prvej reakcii aj na webe Cyclingnews.

Holanďan Tom Dumoulin finišoval s odstupom 2:17 min za Nbalim a zostane v ružovom drese lídra pretekov. Jeho hlavný prenasledovateľ Quintana sa z pôvodného manka 2:41 min k Dumoulinovi priblížil na 31 sekúnd. Holanďana približne 30 km pred cieľom prikvačili žalúdočné problémy a zavolala ho príroda. Nútené zosadnutie z bicykla mu v konečnom dôsledku vzalo cenné 2 minúty v boji o celkové prvenstvo. Tretia priečka aktuálne patrí Nibalimu, ktorý manko 3:40 min skresal na 1:12 min.

"Mal som problémy po výstupe na Stelvio, ktoré sa začali prejavovať v zjazde. Musel som si odskočiť, nemohol som to už v sebe udržať. Potom som už len bojoval, bojoval a ešte raz bojoval. V cieli cítim veľké sklamanie z dnešného dňa," povedal Tom Dumoulin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok