Zúfalí Briti sa obrátili na sociálne siete. Pomôžte, píšu užívatelia

TA3 ČTK
23.5.2017 07:38

Zúfalí rodičia, príbuzní a priatelia sa vrhli na sociálne siete, aby sa pokúsili zistiť osud svojich blízkych, ktorých nemôžu nájsť po výbuchu po koncerte americkej speváčky Ariany Grande v Manchestri. Na internete sa krátko po prvých správach o incidente začali objavovať fotografie šťastne vyzerajúcich ľudí, ktoré sprevádzajú prosby o pomoc.

Zúfalí Briti sa obrátili na sociálne siete. Pomôžte, píšu užívatelia
SITA/AP

Milióny fanúšikov

"Všetci prosím zdieľajte toto, moja malá sestra Emma bola na koncerte Ari v Manchestri a nezdvíha telefón, prosím pomôžte mi," píše sa pri fotografii blondíny s kvetmi vo vlasoch. O pomoc požiadal aj ďalší užívateľ: "Mala na sebe ružovú mikinu a modré džínsy. Volá sa Whitney".

Explózia otriasla vstupnou halou manchesterskej arény v dobe, keď tisíce mladých fanúšikov vychádzali von z koncertu. Medzi obdivovateľov 23-ročnej speváčky patria najmä tínedžeri. Ariana Grande má na sociánych sieťach viac ako 100 miliónov fanúšikov.

Prijímajú množstvo telefonátov

"Môj syn bol v manchesterskej hale. Nezdvíha mi telefón! Prosím...," napísal užívateľ Deplorable MrsK k obrázku smejúceho sa mladého muža v obleku.

48-ročná Paula Robinsonová bola so svojím mužom na vlakovej stanici neďaleko haly, keď počula výbuch. Následne videla mladé dievčatá, ako s krikom vychádzajú. "Vybehli sme. Boli to doslova sekundy," povedala agentúre Reuters.

Robinsonová vzala desiatky dievčat so sebou neďaleko hotela a na sociálnej sieti Twitter zverejnila svoje telefónne číslo, aby informovala ich rodičov, kde si ich majú vyzdvihnúť. Jej telefón od zverejnenia "tweetu" neprestal zvoniť, dodala.

Pomáhajú hotely aj taxislužby

Podľa užívateľov sociálnych sietí ponúkli viaceré hotely svoje priestory ľuďom, ktorý boli účastníkmi výbuchu. Aj ostatní užívatelia sa snažia pomôcť, pod hashtagom #RoomForManchester ponúkajú možnosť prespania pre ľudí v núdzi.

Vlakovú stanicu totiž po výbuchu uzavreli a mimo prevádzky zostane celý deň. Mnoho ľudí sa tak nemôže dostať domov. Odvoz zdarma už ponúkla aj skupina taxislužieb či bežní občania. "Som desať minút od centra Manchestru a môžem vás zviesť odkiaľkoľvek a kamkoľvek. Ktokoľvek potrebuje pomoc, dajte mi vediet," uviedol na sociálnej sieti jeden z užívateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok