Zbúrali klub, v ktorom počas silvestrovskej noci zahynulo 39 ľudí

TA3 TASR
22.5.2017 11:33

Nočný klub Reina v Istanbule, ktorý bol v noci na 1. januára terčom útoku atentátnika džihádistickej organizácie Islamský štát, zrovnali so zemou.

Zbúrali klub, v ktorom počas silvestrovskej noci zahynulo 39 ľudí
SITA/AP

Ako dnes napísal turecký denník Hürriyet, pre ľudí blízkych klubu bolo jeho zbúranie prekvapením. "Bola to pre nás nečakaná situácia. Búranie trvalo 45 minút. Zbúrali to a odišli," dodal zdroj. Spolumajiteľ klubu Ali Ünal sa však už krátko po atentáte z noci na prelome rokov 2016 a 2017 vyjadril, že nechce prevádzkovať zábavný podnik na mieste, kde pri útoku islamistu zomrelo 39 ľudí a ďalšie desiatky osôb utrpeli zranenia.

Útočník - identifikovaný neskôr ako Uzbek Abdulgadir Mašaripov - vtrhol do klubu Reina vo štvrti Ortaköy v preoblečení za Santu Clausa a spustil paľbu zo strelnej zbrane, pričom zabil 39 ľudí a ďalšie desiatky ich zranil.

Z miesta činu ušiel a na úteku bol až do 16. januára. Polícia ho zadržala v istanbulskej štvrti Esenyurt spolu s ďalšími štyrmi podozrivými. Medzi nimi boli aj tri ženy. Klub Reina bol jedným z najvyhľadávanejších v Istanbule. V čase útoku sa v ňom nachádzalo približne 600 ľudí oslavujúcich príchod Nového roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok