Odovzdali ceny Billboard, kanadský raper utvoril nový rekord

TA3 ČTK
22.5.2017 07:27

Kanadský raper Drake ovládol tohtoročné odovzdávanie cien Billboard Music Awards. Hudobný časopis Billboard ho vyhlásil za najlepšieho umelca roka a získal tiež ocenenie pre najlepšieho mužského interpreta.

Odovzdali ceny Billboard, kanadský raper utvoril nový rekord
SITA/AP

Prekonal Adele

Drakeova doska Views je najúspešnejším albumom. Dokopy získal 30-ročný spevák až 13 cien. Ocenenia sa udeľovali v T-Mobile aréne v Las Vegas. Drake týmto zápisom prekonal doterajší rekord britskej speváčky Adele, ktorá v roku 2012 vyhrala v 12 kategóriách.

Hlavnú cenu pre najlepšieho umelca odovzdával Prince Jackson, najstarší syn kráľa popu Michaela Jacksona, ktorý zomrel v roku 2009. Drake s prehľadom porazil popové hviezdy ako Beyoncé, Justin Bieber, Rihanna či Adele. Beyoncé si odniesla okrem iného cenu za najlepšiu ženskú umelkyňu.

Zahviezdila aj Cher

Za najlepšiu pieseň roka bolo vyhlásenie dielo Closer od The Chainsmokers a speváčky Halsey. Večer tiež patril 71-ročnej speváčke a herečke Cher, ktorá zaspievala svoj hit z 90. rokov - Believe. Tiež si prevzala ocenenie pre popovú legendu Icon Award.

Účastníci si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého lídra kapely Soundgarden Chrisa Cornella, ktorého našli bez známok života v hotelovej izbe v Detroite.

Zostavujú svetové rebríčky

Týždenník Billboard okrem udeľovania cien Billboard Music Awards pravidelne zostavuje hitparády piesní Billboard Hot 100 a najpredávanejších albumov Billboard 200.

Umelci podľa Billboardu získavajú nominácie na ocenenia podľa predajnosti albumov, digitálneho predaja piesní, hranosti v rádiách, úspešnosti koncertných turné či činnosti na sociálnych sieťach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok