Zistili pravdepodobnú príčinu nehody vojenskej tatrovky

TA3 TASR
19.5.2017 13:13

Pod nehodu vojenskej Tatry 815, pri ktorej sa neďaleko obce Jalná zranilo 17 profesionálnych vojakov, sa zrejme podpísala kolízia s cyklistom. Mieru zavinenia však polícia stále vyšetruje.

Pacienti sú stabilizovaní

Po štvrtkovej nehode vojenskej Tatry 815 je v nemocniciach v Banskej Bystrici, Zvolene, Žiari nad Hronom a Nitre hospitalizovaných naďalej deväť vojakov. "Vo štvrtok boli u nás ošetrení siedmi vojaci, štyria boli prepustení do domácej liečby. Stále ostávajú v nemocnici hospitalizovaní traja," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica Ružena Maťašeje. Stav hospitalizovaných vojakov je podľa jej slov stabilizovaný.

Vo zvolenskej nemocnici je na chirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti hospitalizovaný jeden vojak so stredne ťažkými poraneniami. Podľa Marty Csergeovej, hovorkyne spoločnosti Agel, ktorá zvolenskú nemocnicu spravuje, je pacient v stabilizovanom stave. Vo štvrtok boli podľa jej slov v nemocnici ambulantne ošetrení s ľahkými poraneniami aj ďalší štyria vojaci.

Nemocnice v Žiari a v Nitre

Rovnako štyria vojaci sú v starostlivosti lekárov žiarskej nemocnice. Ich stav je podľa hovorcu spoločnosti Svet zdravia Tomáša Kráľa stabilizovaný. "Dvaja z nich budú prepustení dnes večer. Tretieho vojaka plánuje nemocnica prepustiť zajtra ráno a štvrtého čaká ešte operačný výkon," podotkol Kráľ. Jeden vojak ostáva naďalej hospitalizovaný v nitrianskej fakultnej nemocnici. Hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková uviedla, že je v stabilizovanom stave a bez ohrozenia života.

Vojenská Tatra 815 sa s vojakmi prevrátila vo štvrtok v priestore Vojenského útvaru Močiar pri Žiari nad Hronom. Išlo o vojakov z Krídla velenia a riadenia prieskumu Vzdušných síl Ozbrojených síl SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok