NHL: Rozhodlo aj šťastie. Nashville si stále drží sériu výhier

TA3 SITA
17.5.2017 07:07

Hokejisti Nashville Predators zvíťazili nad hráčmi Anaheim Ducks 2:1 v treťom súboji finále play-off Západnej konferencie NHL a v sérii vedú 2:1.

NHL: Rozhodlo aj šťastie. Nashville si stále drží sériu výhier
SITA/AP

Padol v posledných minútach

Gól švajčiarskeho obrancu Romana Josiho v presilovej hre 2:43 minút pred koncom tretej tretiny znamená aj predĺženie série neporazenosti Predators v tohtoročnom play-off na domácom ľade na šesť zápasov.

Spolu s vlaňajšou vyraďovacou časťou natiahli hráči Nashvillu víťaznú domácu šnúru už na desať stretnutí. Štvrtý duel finále na Západe príde na rad vo štvrtok 18. mája opäť v Bridgestone Arene v Nashville.

Útočia na Stanleyho pohár

Hostia z Anaheimu viedli od 36. minúte zásluhou Coreyho Perryho, gól padol v presilovej hre. Domáci obrat prišiel až v tretej tretine. V 44. minúte vyrovnal Filip Forsberg a rozhodujúci gól bol tak trochu aj dielom šťastia.

Strelu obrancu Mattiasa Ekholma od modrej čiary tečoval Viktor Arvidsson priamo na hokejku Josiho, ktorý od odkrytej časti bránky hostí nemal problém skórovať. Brankár John Gibson sa nestačil presunúť.

Josi si pripísal piaty presný zásah a dovedna desiaty bod v tohtoročnom play-off. V Nashville sa hral vôbec prvý zápas v histórii klubu s prívlastkom konferenčné finále. "Predátori" nikdy predtým sa nedostali tak ďaleko v bojoch o Stanleyho pohár.


Finále play-off NHL:


ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville - Anaheim 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) - stav série 2:1

Góly: 44. F. Forsberg (Ellis), 58. Josi (Arvidsson, Ekholm) - 36. Perry (Rakell, Vatanen)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok