Domáci Nemci po dráme ako poslední do štvrťfinále

TA3 TASR SITA
16.5.2017 23:58

Hokejisti Nemecka si ako poslední na 81. MS zabezpečili štvrťfinálovú miestenku, keď vo vyvrcholení kolínskej A-skupiny zdolali Lotyšsko 4:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.

Domáci Nemci po dráme ako poslední do štvrťfinále
SITA/AP

Vo vyraďovacej fáze narazia na víťaza parížskej vetvy a obhajcu titulu Kanadu. Kolíska hokeja sa však musí prispôsobiť priorite organizujúcej krajiny a tento zápas sa odohrá v Kolíne. Pre túto výnimku sa musia opačným smerom na štvrťfinále proti Česku presunúť do Paríža Rusi.

A-skupina (Kolín):

Nemecko - Lotyšsko 4:3 pp a sn (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 32. Wolf (Ehrhoff, Reimer), 32. D. Seidenberg (Kink, Müller), 60. Schütz (Draisiatl), + rozhodujúci nájazd Tiffels - 39. Skvorcovs (Sotnieks), 49. Sprukts (Indrašis, Sotnieks), 57. Džerzinš (Balinskis, Ro. Bukarts). Rozhodcovia: Gouin (Kan.), Ohlund (Švéd.) - Ritter (USA), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 18.688 divákov (vypredané).
Nemecko: Grubauer – Ehrhoff, Hördler, Reul, Müller, Abeltshauser, D. Seidenberg, Krueger – Kink, Kahun, Plachta - Fauser, Schütz, Tiffels - Draisaitl, Hager, Wolf - Y. Seidenberg, Ehlitz, Reimer
Lotyšsko: Merzlikins - Sotnieks, Kulda, Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis - Daugavinš, Džerinš, Ro. Bukarts - Sprukts, Ri. Bukarts, Indrašis - Skvorcovs, Girgensons, Kenins - Blugers, Pavlovs - Bičevskis.

Priebeh zápasu:

Po úvodnej oťukávačke dostali Nemcov do hry presilovky, ale Lotyši ich vytláčali zo streleckých pozícií. Sami však až do 18. minúty prakticky nepodnikli nebezpečný útok a nevyužili jedinú šancu po raritnej chybe nemeckej defenzívy. Domáci mali jasnú iniciatívu, ale ani "nenormálny" pomer striel 19:4 im úspech nepriniesol.

Takmer tutové šance mala tretina nemeckých útočníkov, ale stroskotávali na zakončení. Po piatich minútach druhej časti trafil Reimer žŕdku, v čase keď sa hra vyrovnala. Lotyši sa dokonca dostali do súvislejšieho ohrozovania nemeckého brankára v presilovkách, ale početnú výhodu na druhej strane využil dôrazný Wolf.

O 27 sekúnd neskôr bolo už 2:0 po chybe ináč vynikajúceho brankára Merzlikinsa. Lotyši to však nevzdali, pridali na aktivite a ešte do prestávky znížili. Nemecký tím v treťom dejstve upadol do totálnej pasivity a iba vyhadzoval či vyvážal puky. Vydržalo mu to 8 a pol minúty, keď tlak Lotyšov využil štastne na 2:2 Sprukts.

Hra sa opäť vyrovnala a do vedenia išlo Lotyšsko, avšak v závere využili Nemci kontroverzné vylúčenie súpera.  Počas presilovky a power play skórovali 33 sekúnd pred sirénou. V svižnom predĺžení mali viac síl i odvahy na preriedenej ploche Lotyši, ale Grubauer dvakrát excelentne zachránil. V nájazdoch zo šiestich trafil iba Tiffels.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok