Do Popradu prišlo protest Gorila podporiť asi 150 ľudí

TASR
9.3.2012 17:54

Deň pred parlamentnými voľbami sa do protestu Gorila v Poprade zapojilo okolo 150 ľudí. To je omnoho menej ako v priebehu prvých protestov, keď do tzv. medzikostolia prišlo svoju nespokojnosť vyjadriť cez 1000 ľudí.

Do Popradu prišlo protest Gorila podporiť asi 150 ľudí

Hlavného organizátora popradských protestov Zbyňa Džadoňa to sklamalo, avšak zároveň neprekvapilo.
"Príčin je podľa mňa viac, jednou z nich je aj tá, že mnoho z ľudí si myslelo, že stačí raz - dvakrát prísť do ulíc, zakričať, prejaviť hnev a že niečo sa radikálne zmení. Tejto našej aktivite ešte niečo chýba, nemáme niečo konkrétne, čo by sme dali, ale nemali sme na to dostatok času," konštatoval Džadoň. Organizátorom podľa neho chýbajú malé víťazstvá, a to znamená, že ľudia nie sú motivovaní vyjsť do ulíc. "My tu nie sme od toho, aby sme niečo zmenili, musíme mať podporu a zmena začína od každého jedného človeka, ktorému nie je jedno, čo sa okolo neho deje," dodal.

Popradský protest sa začal dnes o 16. hodine v tzv. medzikostolí na Námestí sv. Egídia, odtiaľ sa protestujúci presunuli k pošte a pokračovali po hlavnej ceste - Štefánikovej ulici. Počas pochodu sa k nim pridali aj ďalší občania. Kvôli protestujúcim na zhruba 20 minút odstavili dopravu na hlavnej ulici. Organizátori chcú v aktivitách pokračovať aj po voľbách.

"Už sme rozbehli tzv. Podtatranské dialógy, také fórum pre každého človeka, kde budeme preberať aktuálne témy, budeme sa baviť s ľuďmi, očakávať isté námety. Po voľbách sa budeme snažiť o referendum, formuje sa petícia, po ktorej príde referendum o referende, pretože referendum, ako je momentálne schválené, nie je funkčné," zdôraznil Džadoň. Podtatranské dialógy by sa podľa neho mali stať pravidelnou záležitosťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok