Žena si kúpila dieťa, no pre pôvod ho vrátila

TA3 ČTK
30.4.2017 09:43

Tridsaťpäťročná žena z Talianska predstierala tehotenstvo a následne si za 20-tisíc eur kúpila novorodenca od mladej rumunskej rodičky. O tri dni neskôr však dieťa vrátila, pretože dievčatko je miešanka.

Žena si kúpila dieťa, no pre pôvod ho vrátila
SITA/AP

Polícia obe ženy a marockého sprostredkovateľa nezvyčajnej transakcie zatkla, uviedla agentúra AFP. Úrady sa o prípade dozvedeli, keď obe ženy chceli získať informáciu, ako zaregistrovať dieťa, ktoré sa narodilo doma. Sociálni pracovníci za nimi však poslali políciu, keďže ženy neprišli na dohodnuté stretnutie.

Falošná matka sa priznala, že fingovala tehotenstvo, pretože mala za sebou dva potraty. Keď jej partner skončil vo väzení,cítila sa osamelo. Dieťa vraj vrátila, pretože by priateľovi a rodine nedokázala vysvetliť, ako prišla k miešaneckému potomkovi. Biologická matka vysvetlila, že si chcela najprv dieťa počaté z krátkeho vzťahu s občanom afrického Mali dať vziať, ale neskôr sa rozhodla zo situácie niečo vyťažiť. Dieťa odovzdali úradom na adopciu, pokiaľ sa k nemu ešte neprihlási biologický otec.

Témy: Taliansko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok