116-ročná žena prišla o dôchodok. Banka jej nechcela otvoriť účet

TA3 ČTK
28.4.2017 15:24

Maria Felixová si chcela po prvý raz vo svojom dlhom živote otvoriť bankový účet. Banka však 116-ročnej Mexičanke povedala, že je naňho pristará. Problém bol účty vyžaduje nový zákon v krajine a dôchodkyňa prestala dostávať dôchodok.

116-ročná žena prišla o dôchodok. Banka jej nechcela otvoriť účet
SITA/AP

Banka argumentovala, že jej nemôže vyhovieť pre "prílišnú starobu". Kým vedenie banky zmenilo názor, žena tri mesiace nedostávala dôchodok. "Povedali mi, že vekový limit je 110 rokov," opísala starenka strastiplnú skúsenosť podľa stanice BBC. Blízko svojho bydliska iný peňažný ústav nemala, a tak čakala, čo bude ďalej. Keď o jej problémoch napísali miestne noviny, pomohol jej jeden z uradnikov a vyplatil jej dôchodok prostredníctvom šeku.

Neskôr sa ozvalo aj vedenie banky Citibanamex, ktoré je mexickou pobočkou Citigroup. Chyba vraj vznikla pre to, že elektronický systém nie je nastavený na tak vysoký vek a registráciu Felixovej počítač nepovolil.

 

Po úprave systému sa jedna z najstarších žien sveta narodená na začiatku minulého storočia dočkala účtu aj vlastnej platobnej karty. Keď ju prišiel domov navštíviť minister vlády štátu Jalisco, aby sa jej ospravedlnil a vyplatil jej chýbajúce dôchodky, usmiala sa na neho so slovami: "Boh sa postará, skôr alebo neskôr."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok