Vodiči pozor, bratislavský Most SNP čiastočne uzatvoria

TA3 TASR
28.4.2017 15:00

Bratislavský Most SNP je jedným z najvyužívanejších mostov v hlavnom meste. Jeho stav však nebol komplexne kontrolovaný od čias jeho výstavby. Magistrát sa preto v súvislosti s rekonštrukciou a opravou mostovky rozhodol preveriť jeho stav formou sondáže, s cieľom zistiť úroveň korózie oceľových súčastí mostovky.

Vodiči pozor, bratislavský Most SNP čiastočne uzatvoria
SITA/Diana Černáková

Premávku presmerujú do jedného pruhu

"Na základe výsledkov tejto odbornej kontroly mesto rozhodne o spôsobe rekonštrukcie mosta. Ide o druhú etapu rekonštrukcie, ktorá nadväzuje na minuloročnú prvú etapu," povedala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

Diagnostika korozívneho stavu oceľovej mostovky na Moste SNP sa bude realizovať v sobotu 29.4. od 14.00 do 20.00 h. V tomto čase bude most v smere do Petržalky čiastočne uzavretý. "Premávka bude presmerovaná do jedného jazdného pruhu," podotkla Onufer.

Mestský poslanec a šéf dopravnej komisie Jozef Uhler vysvetlil, že vďaka sondáži sa zistí, v akom stave sú spodné konštrukčné vrstvy vozovky a samotná konštrukcia mosta. "So samotnou rekonštrukciou mosta by bolo ideálna začať v lete, lebo vtedy je najnižšia premávka a najmenej to ovplyvní cestujúcich," povedal.

Dve etapy rekonštrukcie

Rekonštrukcia Mosta SNP má dve etapy. Prvou bola revitalizácia podmostia a priľahlých častí mosta, ktorá sa realizovala v priebehu minulého roka. Druhou etapou je oprava samotnej vozovky na moste.

Oprava vozovky sa však podľa magistrátu v minulom roku nerealizovala pre dopravnú situáciu v meste. "Ide o pomerne veľkú a náročnú opravu dôležitého dopravného uzla, ktorá sa bude realizovať po desiatkach rokoch. Preto je v našom záujme, aby táto oprava bola zrealizovaná dôsledne, profesionálne a trvácne," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Mesto chce o výsledkoch a riešeniach druhej etapy rekonštrukcie informovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok