V centre Paríža vypukli nepokoje, zasiahnuť museli ťažkoodenci

TA3 ČTK
23.4.2017 22:22

Stovky mladých demonštrantov sa počas vyhlasovania výsledkov prvého kola francúzskych prezidentských volieb zišli v Paríži na Námestí Bastily. Krajne ľavicovo orientovaní protestujúci a antifašisti sú odhodlaní usporiadať "noc barikád".

V centre Paríža vypukli nepokoje, zasiahnuť museli ťažkoodenci
SITA/AP

Medzi protestujúcimi a políciou došlo k potýčkam, informovala televízia BFM TV. Podľa agentúry AFP boli zatknuté tri osoby. Po oznámení prvých odhadov sa zhruba 300 demonštrantov zhromaždilo pred Bastilou. Povolané boli početné bezpečnostné služby, ktoré preventívne zastavili premávku na kruhovom objazde pred budovou slávnej opery.

Protestujúci tento priestor obsadili a hádzali zápalné fľaše a petardy. Napätie vzrástlo, keď sa ťažkoodenci pokúšali vypratať schodisko pred budovou opery. Vtedy už bolo jasné, že do druhého kola volieb zrejme postúpili centrista Emmanuel Mscron a Marine Le Penová.

france-election-45221-2ce37c14a3324bc4870bfc79fe041bbd_0a000002-0cda-fe55.jpg

Jeden z organizátorov vyzval celý svet k demonštrácii "proti Le Penovej a proti Macronovi""Aj keď bude výsledok volieb akýkoľvek, my ho neuznáme," vyhlásil iný účastník protestu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok