Pod Tatrami sa zrazili desiatky áut, úsek diaľnice zostal neprejazdný

TA3 TASR SITA
20.4.2017 07:39

Až 24 ľudí, z toho dvaja ťažko, sa podľa posledných informácií zranilo pri reťazovej dopravnej nehode na D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom. Úsek diaľnice museli uzatvoriť v oboch smeroch. Na mieste zasiahlo množstvo hasičov aj iných záchranných zložiek.

Zrazili sa desiatky vozidiel

Na diaľnici v úseku medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok v okrese Levoča sa po 6.00 h ráno stala hromadná dopravná nehoda. Ako počas mimoriadne zvolanej tlačovej konferencie na Okresnom úrade v Poprade informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade Peter Benko, poškodených bolo okolo 50 áut.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel uviedol, že pri reťazovej havárii sa zranilo 24 osôb, z toho dve osoby ťažko.

V popradskej nemocnici ošetrili 13 pacientov, zranení boli prevezení aj do levočskej nemocnice. Jeden z nich s ľahkým poranením krku a hlavy bol hospitalizovaný. V spišskonovoveskej nemocnici sa nachádzajú šiesti pacienti. "Jeden muž, ktorý mal viacnásobné vnútorne poranenia, je v kritickom stave. Absolvoval brušnú operáciu a v piatok je naplánovaný jeho prevoz do Košíc. Zvyšní pacienti mali narazené rebrá, podvrtnutú krčnú chrbticu alebo otras mozgu," priblížil hovorca Sveta zdravia Tomáš Kráľ, pod ktorú nemocnica patrí.

Odklonená doprava

"Diaľničný úsek je v oboch smeroch neprejazdný, doprava je odklonená na cestu 1. triedy I/18," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Pri dopravnej nehode zasahovali dve desiatky hasičov z Levoče, Popradu, Mengusoviec, Prešova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. "Hasiči v spolupráci s odťahovou službou pracujú na uvoľnení cestnej komunikácie," priblížila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

gina-42329-20170420-080505_0a000002-56c7-6f55.jpg

Diaľnica ostala v tomto úseku uzatvorená aj pre nepriaznivé poveternostné podmienky a snehovú búrku. Ako uviedol Benko, viacero vodičov malo už na autách letné pneumatiky. K tomu, kto nehodu zavinil, sa podľa jeho slov ešte nedá vyjadriť. "Budeme zaisťovať viacero motorových vozidiel, aby sme sa dostali k príčinám," doplnil.

gina-42329-20170420-080521_0a000002-56db-876c.jpg

Na území troch okresov - Poprad, Levoča a Kežmarok, vyhlásila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad od 8.00 h prvý kalamitný stupeň. "Chcem vyzvať motoristickú verejnosť, aby zvážila cestu do okresu Poprad a v žiadnom prípade by nemali použiť vozidlo, ktoré má letné pneumatiky," uzavrel Benko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok