PR správa

J&T Banka opäť podporila Magazín o umení 365°

PR
3.4.2017 11:49

Slovenská národná galéria uviedla v spolupráci s partnerom J&T Bankou nový Magazín °365. Špecifická publikácia reflektujúca súčasne dianie na slovenskej a zahraničnej umeleckej scéne vychádza raz ročne.

J&T Banka opäť podporila Magazín o umení 365°

Cieľom magazínu je priniesť informácie o dianí vo svete umenia. Čitateľom ponúka širokú škálu článkov, rozhovorov a fotoreportáží na témy týkajúce sa nielen konceptuálnych, ale aj pragmatických aspektov umeleckej tvorby. Umožňuje im tak získať úplný obraz o tvorbe, prostredníctvom ktorej umelci rozprávajú svoj príbeh.

Aj tento rok vydanie Magazínu°365 podporila J&T Banka. „Možnosť priblížiť umenie širokej verejnosti je jedným z našich kľúčových cieľov. Plniť ho nám napomáha dlhoročná spolupráca s viacerými národnými aj lokálnymi kultúrnymi inštitúciami prostredníctvom podpory rôznorodých projektov v umeleckej oblasti a Magazín °365 je jedným z nich. Teší nás, že aj vďaka nám si neobyčajné posolstvo umenia nachádza čoraz viac priaznivcov a že sa hodnota nášho kultúrneho bohatstva rozrastá,“ hovorí o rozhodnutí podporiť vydanie publikácie Anna Macaláková, riaditeľka J&T Banky.

V poradí už 3. vydanie publikácie prináša rubriku Generácia 80+/90, transgeneračný rozhovor predstaviteľov umenia dvoch odlišných generácií [maliara Jána Bergera (1944) a Mateja Fabiana (1979)], rozhovory s historičkou umenia a kurátorkou Slovenskej národnej galérie Katarínou Bajcurovou, kurátorkou Luciou Gregorovou Stach či so známym slovenským konceptuálnym umelcom Rudolfom Sikorom. Magazín umožňuje nahliadnuť do knihy návštev k výstave Sen x skutočnosť, pozrieť si malý fragment tvorby umelkyne Anny Daučíkovej, prečítať si o tvorbe chorvátskeho intermediálneho umelca Dalibora Martinisa, ponúka aktuálny pohľad na výstavu Júliusa Kollera One Man Anti Show vo viedenskom MUMOK-u a mnohé ďalšie zaujímavé informácie. Zaslúžený priestor dostalo tiež staré umenie v podobe kunsthistorického objavu – modlitebnej knižky patriacej Ilone Andrássyovej a nájdenej v Betliari.

„Umenie, dizajn a architektúru považujeme za nástroje mapovania vývoja kultúry národa. Bohatstvo krajiny spočíva práve v kultúrnom dedičstve, ktorého hodnotu udáva odkaz zachovaný v jednotlivých dielach. Táto hodnota sa zvyšuje záujmom a porozumením každého človeka, ku ktorému si umenie nájde cestu. Umenie nás duševne obohacuje a vzdeláva,“ uzatvára Anna Macaláková.

Magazín °365 je dostupný na pultoch kníhkupectva Ex Libris v SNG a čoskoro aj v e-shope, priamo na webe Slovenskej národnej galérie.

viac info najdete aj :

http://www.sng.sk/sk/o-galerii/aktuality-a-oznamy/1171_magazin-o-umeni-365-3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok