Opozícia sa pustila do vlády: Navzájom sa kryjú vo všetkom

TA3 TASR
26.3.2017 14:40

Súčasnú vládu najviac charakterizuje morálny úpadok. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to povedal europoslanec a predseda SaS Richard Sulík.

Kritikou nešetril ani Matovič

"Začalo to vznikom, kde boli hrubo porušené jasné predvolebné sľuby, kto s kým pôjde do koalície, kauza Bašternák, Robert Fico býva v byte človeka obvineného pre daňové podvody. Nikdy neboli daňové podvody tak blízko k premiérovi ako dnes. Holienčík, tie predražené faktúry, Všeobecná zdravotná poisťovňa, toľko miliónov eur straty. Morálny úpadok je to, čo túto vládu vystihuje najviac," povedal Sulík. Množstvo káuz sa pritom podľa šéfa SaS "zametá."

Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič kritizoval, že smrť bývalého poslanca Národnej rady SR Františka Gauliedera vyšetruje podľa jeho názoru radový vyšetrovateľ železničnej polície. "Zdôraznil by som iba to, že vláda v prvom vyhlásení sľúbila, že bude vládou kontinuity a pokroku. Kontinuitu vidím v kšeftoch a rozkrádaní, v tom, že jeden druhého kryjú a v tom, čo sa kryje. Doteraz kryl Fico sám seba s Kaliňákom, tak k tomu pribudol Danko s Bugárom a navzájom sa kryjú vo všetkom. To sme videli pri kauze Bašternák," skonštatoval Matovič.

Štandardní politici

Predseda ĽSNS Marian Kotleba prehlásil: "Chceme zmeniť štýl politiky na Slovensku a to sa nám darí." Poslanci ĽSNS sa podľa neho nezapájajú do škriepok a snažia sa podávať rôzne návrhy. Na Slovensku podľa neho panuje bruselský diktát, naďalej sa zvyšuje dlh a slovenskí podnikatelia sú v porovnaní so zahraničnými diskriminovaní.

Na margo zrušenia amnestií sa vyjadril, že poslanci ĽSNS v prvom kole vládny návrh síce podporia, ale v ďalšom budú trvať aj na zrušení všetkých milostí bývalého prezidenta Michala Kováča. Líder Sme rodina Boris Kollár povedal, že po vstupe do politiky v nej našiel tých štandardných politikov, ktorí najprv dajú nažrať oligarchovi a potom si naplnia svoje vrecká. Podľa neho ľudia vidia na vlastných peňaženkách, ako sa im na Slovensku žije. "Ľudia sú v absolútne zlej ekonomickej situácii, už nemajú ani na lieky. My sa musíme spojiť a zmeniť tento systém," skonštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok