Nezabudnite na zmenu času, ovplyvní príchody niekoľkých vlakov

TA3 TASR
25.3.2017 14:17

Zmena času ovplyvní príchody niekoľkých nočných diaľkových vlakov do konečnej stanice. V noci zo soboty 25. marca na nedeľu 26. marca sa totiž mení stredoeurópsky čas na letný. Hodiny sa tak o 2.00 h ráno stredoeurópskeho času posunú na 3.00 h letného času.

Nezabudnite na zmenu času, ovplyvní príchody niekoľkých vlakov
TASR

Ovplyvní jazdu ôsmich spojov

Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko hlási, že úprava času ovplyvní jazdu ôsmich spojov. Podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča preto osem spojov v nedeľu nadránom príde akoby o hodinu neskôr do konečnej stanice. "Reálne však bude čas jazdy zodpovedať času uvedenom v platnom cestovnom poriadku ZSSK," dodal Kováč.

Zmena času sa dotkne rýchlika Zemplín, ktorý vyráža z Humenného o 21.54 h s príchodom do Bratislavy o 6.05 h a rovnako aj tohto rýchlika v opačnom smere, ktorý o 23.45 h vyráža z Bratislavy a do Humenného má príchod o 7.50 h. Spoje prídu do konečnej stanice zmeškané do 60 minút.

Podobne úprava času zasiahne EuroNight vlak Bohemia, ktorý z Humenného štartuje o 19.46 h s príchodom do Prahy o 7.22 h. Ten príde cez pohraničný priechod Čadca smerom do Českej republiky zmeškaný do 60 minút. V opačnom smere ide tento spoj o 23.09 h z Prahy a do Humenného má príchod o 10.33 h. Vlak príde do Košíc zmeškaný do 60 minút a do Humenného do 30 minút.

Vyzbrojte sa trpezlivosťou

Zmena času ovplyvní aj EN vlak Slovakia, ktorý vyráža o 20.24 h z Košíc a smeruje do Prahy s príchodom o 6.33 h, a tiež aj v opačnom smere s odchodom z Prahy o 22.00 h a príchodom do Košíc o 7.41 h. Obidva spoje prídu do konečnej stanice zmeškané do 60 minút.

Posledným párom vlakov, ktoré zasiahne úprava času, sú EN vlaky Metropol. Spoj z Budapešti s odchodom o 20.05 h smerujúci do Berlína, s príchodom o 9.59 h, pôjde cez slovenské územie podľa cestovného poriadku, ale do Berlína príde zmeškaný do 60 minút. V opačnom smere tento vlak vyráža o 19.01 h z Berlína a do Budapešti má príchod o 8.37 h. V tomto prípade však pôjde cez slovenské územie s približne 60-minútovým meškaním.

Zmena času zároveň ovplyvní aj dva vlaky súkromného dopravcu RegioJet. Konkrétne, spoje RJ 1020 z Košíc do Prahy a RJ 1021 z Prahy do Košíc. "Tieto vlaky prídu v nedeľu ráno do svojich staníc, kde zastavujú po 2.00 h ráno, s hodinovým posunom oproti ostatným dňom," priblížil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Táto o hodinu posunutá doba príjazdu bola podľa jeho slov upravená aj v rezervačnom systéme spoločnosti. To znamená, že cestujúci budú mať už na cestovnom lístku o hodinu posunuté časy príjazdu do staníc, kde vlaky zastavujú po 2.00 h ráno. "Napríklad príjazd do stanice Košice bude pri spoji RJ 1021 v nedeľu až o 7.14 h namiesto obvyklých 6.14 h," dodal hovorca. Toto sa však podľa neho týka len týchto dvoch vlakov a len zo soboty na nedeľu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok