Neslávne známeho statika odsúdili v prípade zrútenej strechy Trinity

TA3 TASR
24.3.2017 14:30

Jeho meno sa spája s viacerými veľkými stavbami, ktoré majú problémy, napríklad s Apollo Business Centrom či s piešťanským Centroomom. Neslávne známy statik Ján Tomčáni si teraz vypočul trest v prípade zrútenia sa časti komplexu Trinity.

Neslávne známeho statika odsúdili v prípade zrútenej strechy Trinity
SITA/CA Immo

Okresný súd Bratislava II uznal obvineného Tomčániho za vinného z prečinu všeobecného ohrozenia v prípade pádu strechy bratislavského komplexu Trinity v roku 2012. Trestným rozkazom ho odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere 30 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Trestný rozkaz nie je právoplatný, nakoľko prokurátor podal odpor. Vo veci tak súd vytýči termín hlavného pojednávania, informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Zároveň súd uložil obvinenému trest zákazu činnosti spojený s výkonom povolania v odbore stavebníctva na dobu šesť rokov,“ povedal Adamčiak. Strecha komplexu Trinity sa zrútila 1. júla 2012. Polícia ešte v tom roku obvinila statika, pričom ako problém sa uvádzalo zaťaženie zeminou na streche, s ktorým statika nepočítala. Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu v lete minulého roka návrhom na podanie obžaloby.

S Tomčánim ako statikom sa spomínalo aj Apollo Business Centrum v Bratislave, z ktorého sa museli nájomníci vysťahovať. Podľa statického posudku tam totiž boli závažné problémy, ktoré mohli spôsobiť až reťazové zrútenie budovy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok