Prevrátené nákladné auto na D1 z Bratislavy do Trnavy skomplikovalo dopravu

TA3 TASR
24.3.2017 14:58

Dopravu medzi Bratislavou a Trnavou skomplikovala ranná nehoda kamióna, pre ktorú sa na diaľnici D1 pri Senci vytvorili rozsiahle kolóny. Na diaľnici sa mali navyše uskutočňovať testy, ktoré mali priniesť ďalšie obmedzenia. Tie však pre aktuálne problémy zrušili.

Vodiča previezli do nemocnice

Po úplnej uzávierke diaľnice D1 v smere z Bratislavy do Trnavy v úseku 31. kilometra je už cesta v tomto smere úplne prejazdná. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Bratislave Tatiana Kurucová "Diaľnica D1 v smere z Bratislavy do Trnavy je v súčasnosti už plne prejazdná vo všetkých jazdných pruhoch," uviedla.

24-3-2017-dn-na-dialnici-d1_0a000002-24b8-1c6c.jpg

Opačný smer diaľnice D1, v smere do Bratislavy, je podľa polície tiež plne prejazdný vo všetkých troch jazdných pruhoch.

Nákladné motorové vozidlo s prívesom, ktoré havarovalo, riadil 50-ročný vodič. "Podľa doterajšieho šetrenia na mieste dopravnej nehody, vodič z dosiaľ presne nezistených príčin narazil s vozidlom do kovových zvodidiel po pravej stane, strhol riadenie, čo malo za následok, že sa prevrátil na ľavý bok cez dva jazdné pruhy," uviedla Kurucová.

Vodič pri dopravnej nehode utrpel zranenia, s ktorými ho previezli do nemocnice v Trnave. Vykonaná skúška na alkohol jeho požitie u vodiča vylúčila. Odhadovaná škoda na vozidle je podľa polície 8000 eur, na náklade ďalších 2000 eur. Škoda na oceľovom zvodidle bola predbežne vyčíslená na 1500 eur.

Testovanie a obmedzenia odložili

Pre poriadne problémy, ktoré vznikli po nehode kamióna, odložili testovanie záchranných zložiek na pripravované obmedzenia počas rekonštrukcie diaľnice D1 a výstavby križovatky Blatné. Podľa pôvodných informácií od polície mala byť v úseku križovatky Blatné presmerovaná doprava z troch jazdných pruhov do dvoch, v dĺžke približne 1,5 km.

Polícia plánovala dopravné obmedzenia v tomto úseku v čase od 14.00 do 22.00 h, a to v smere z Bratislavy do Trnavy. Dôvodom mala byť príprava jednotlivých bezpečnostných zložiek a správcu komunikácie na plánované čiastočné uzávery počas rekonštrukcie diaľnice D1 a výstavby križovatky Blatné v mesiacoch apríl až december 2017. Pre dopravnú nehodu sa však podľa polície testovanie nekoná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok