Terorista zabil aj učiteľku, ktorá išla po svoje dcéry zo školy

TA3 TASR
23.3.2017 12:42

Učiteľku španielčiny Ayshu Fradeovú, ktorá je jednou z civilných obetí stredajšieho útoku v Londýne, zabil terorista na Westminsterskom moste, keď smerovala do neďalekej školy po svoje dve dcéry vo veku osem a 11 rokov.

Terorista zabil aj učiteľku, ktorá išla po svoje dcéry zo školy
SITA/AP

Fradeová sa narodila vo Veľkej Británii, jej matka však pochádzala zo španielskej Galície a jej otec mal cyperský pôvod, uviedla stanica Sky News. Jej úmrtie s odvolaním sa na jej príbuzných v Galícii potvrdilo aj španielske ministerstvo zahraničných vecí.

Fradeová vyučovala španielčinu na DLD College London ležiacej neďaleko miesta útoku. Riaditeľ tejto inštitúcie ju označil za v kolektíve "vysoko cenenú a milovanú" pracovníčku.

Spoločne s Fradeovou pri útoku prišiel o život aj vyše 50-ročný americký turista a tiež policajt Keith Palmer. Neozbrojeného Palmera (48) útočník dvoma nožmi na smrť dobodal pred budovou parlamentu po tom, ako pretým autom narazil do zábradlia. Polícia mu posmrtne udelí vyznamenanie. "Zlomilo mi to srdce. Moje myšlienky sú s jeho rodinou, priateľmi a kolegami Keitha Palmera. Bol to statočný muž," uviedol konzervatívny poslanec James Cleverly, ktorý s Palmerom v minulosti slúžil v kráľovskom delostrelectve. V nemocnici následne podľahol zraneniam 75-ročný muž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok